[RC]

facade 3 copy

ROMCHRONO

[en]The draft for this interior design has been formulated very clear. Ceasornicarul meu (My Watchmaker) is not a horologer business in the usual sense, but a brand that follows the perpetuation of the traditional craft of watch making, against the over-technical development of watch mass production and simplified maintenance. The main activity is based on watch maintenance and sale. Due to the extremely small surface of the space and the restrictive shape of the surface, functionality has been the first issue to define the proposal. The space is divided in two areas – one opaque that hides the functional elements for mechanical processing and storage, and an open one that orientates towards the flux of circulation and that communicates with the public. The open area also serves as area for contact and receiving orders, functioning at the same time as a diorama in which the watchmakers’ activity is showcased and becomes the main attractor. The concept of the intervention is based on creating a septic support that shall communicate the idea of precision, using a simple binary chromatic scheme, based on dark grey and white. The exterior façade and the interior background wall are unified by a continuous graphic strip derived from the schematic image of an analogical watch, decomposed in dots. The strip is read from left to right, starting from the opaque façade, where three separate illuminated dials are depicted, decomposing towards the interior, suggesting the decomposition of the watches in components during the repair process. The logo of the store derives from the graphic dots of the strip.

facade detail 1 copy facade detail 3 copy

[ro]Tema acestei amenajari a fost definita intr-un mod foarte clar. Ceasornicarul meu nu este o ceasornicarie in sensul clasic, ci un brand care urmareste perpetuarea meseriei de ceasornicar, contrar supra-tehnicizarii ceasurilor si simplificarea serviciilor de intretinere. Activitatea de baza consta in service pentru ceasuri si comercializare. Data fiind suprafata foarte mica a spatiului si forma restrictiva a suprafetei, functionalitatea a fost primul criteriu in definirea propunerii. Spatiul este divizat in doua zone – una opaca care ascunde elementele functionale de prelucrare mecanica cu depozitare si una deschisa care se orienteaza catre fluxul de circulatie si care comunica cu publicul. Zona deschisa catre public este zona de contact si primire comenzi, functionand in acelasi timp ca o diorama in care activitatea ceasornicarilor este expusa si devine principalul atractor. Conceptul interventiei are la baza septizarea spatiului suport in asa fel incat sa comunice ideea de precizie, folosind un sistem cromatic simplu binar, bazat pe gri inchis si alb. Fatada exterioara si peretele fundal interior sunt unificate printr-o banda grafica continua derivata din imaginea schematizata a unui ceas analogic, descompusa in puncte. Banda se citeste de la stanga la dreapta, pornind din zona opaca a fatadei, unde sunt marcate trei cadrane separate iluminate, descompunandu-se catre interior, sugerand descompunerea ceasurilor in piese componente in procesul de reparatie. Sigla magazinului deriva din “punctele” grafice ale benzii.

facade general view copy furniture - working desk copy

ROMCHRONO 2

a9 copy copy

a13 copy

a12 copy

AUTHOR: Attila Wenczel
PROJECT TEAM: PARASITE STUDIO
LOCATION: Timisoara, RO
PICTURES: Attila Wenczel
CREDITS: best interior A_TA 2011
EXHIBITION: A_TA 11