[GH]

A copy

APUSENI GUEST HOUSE [COMPETITION]

[ro]Hanul Motilor este loc pitoresc, un loc al amintirilor. Cuvantul han are o serie de conotatii fie ele de drum, de popas, foc, claca, povesti, nechezat de cai, miros de fan si tocmai de aceea solutia doreste sa refaca aceste amintiri fara a uita perioada în care se afla, in fapt o solutie contemporana cu atmosfera .
Spatiul comun central este locul de socializare al întregului han, spatiu de primire si spatiul de luat masa totodata. El leaga toate zonele func\tionale adiacente si constituie locul de adunare unde turistii de pot aduna la gura focului. El este dechis vizual spre exterior, din fiecare loc aflat la interior se pot deschide privelisti spre peisaj. De asemenea el coordoneaza circulatiile la nivelul spatiilor publice, cele de serviciu dar si cele vericale spre spatiile de cazare aflate desupra. În cazul în care hanul nu functioneaza la capacitatea maxima spatiul poate fi divizat, contribuind astfel la diminuarea consumului energetic.
Spatiile de cazare se afla la nivelul mansardei, deschizându-se spre exterior prin mari vitraje protejate de riflaje de lemn. Fiecare spatiu are acces la terasele înverzite de peste nivelul parterului. Ele sunt astfel realizate încât sa speculeze la maxim forma acoperisului înclinat oferind turistilor un spatiu aparte.
Solutia este modulata astfel încât sa poata fi construita etapizat în functie de nevoi. Modulul principal contine spatiile de deservire, bucataria, centrala termica si sala de mese. La mansarda sunt plasate sase camere. Celelelte module se pot adauga ulterior în functie de suprafata terebului, marimea investitiei sau rentabilitate. Celelelte module contin în principal spatii de cazare si zone de socializare comune care se pot conecta în diferite variante cu modulul principal.

B copy C copy

AUTHOR: Claudiu Toma
PROJECT TEAM: PARASITE STUDIO
LOCATION: Apuseni, jud. Alba, RO
CREDITS: mention