[AP]

h1 copy

Apartment

[en] The project proposes a game whose aim is to define a space, in which the ending is opened and belongs to the owner. A game that establishes relationships between the existing space, simply divided and white, and the textured surface of the wood. A game that offers a schematic delineation of the personal areas, a simple indication of them. The floor surface raises and simply folds over the white volumes of the furniture that continues the white walls. Thus the places are marked in the existing configuration, by a simple rule that shapes the domestic space.
The furniture has white side-panels and shelves, continuing the white support layer of the walls. Over it a wooden textured surface is layered, subsequently cut-out by handle holes with a diverse distribution that personalizes it. In this dialogue pops of color intervene, marking a series of special places.
The transition towards the living room is marked by a fresh green border. The main piece of furniture, an interpretation of a library, includes a sitting place near the window and contains various storage spaces for books, including a chest covered with a green top.
The color accents of the kitchen area are red, color that also appears at the bedroom lighting fixture, both being private areas.
The architectural accents remain in the end discrete and their interpretation remains open. The intention is that they get lost between the personal objects that will fill the space from now on, and the themes of the proposed game will gradually become secondary in the space configuration that will be taken into possession by the owner.

d2 copyh2 copy l5 copy[ro] Proiectul propune un joc a carui scop este definirea unui spatiu, in care finalul este deschis si apartine proprietarului. Un joc care stabileste relatii simple intre spatiul existent, simplu compartimentat si alb si suprafata texturata a lemnului. Un joc in care se propune o delimitare schematica a locurilor personale, o simpla indicare a acestora. Suprafata pardoselii se ridica si se pliaza simplu pe volumele albe ale mobilierului ce continua albul peretilor. Astfel locurile sunt marcate in configuratia existenta, printr-o regula ce modeleaza simplu spatiul domestic.
Mobilierul are panourile laterale si rafturile albe, continuand stratul alb de suport al peretilor. Peste el se aseaza o suprafata texturata lemnoasa, decupata ulterior de golurile de prindere care au o distributie diversa care o personalizeaza. In acest dialog intervin punctual pete de culoare ce marcheaza o serie de locuri speciale.
Spre living trecerea este marcata printr-un chenar verde. Piesa de mobilier principala, o interpretare a bibliotecii, cuprinde un loc de stat in apropierea ferestrei si are diverse spatii pentru depozitarea cartilor, inclusiv o lada acoperita cu un capac verde.
Accentele cromatice din spatiul bucatariei sunt rosii, culoare regasita si la corpul de iluminat al dormitorului, ambele spatii private.
Accentele arhitecturale raman in final discrete si interpretarea ramane deschisa. Intentia este ca ele sa se piarda intre obiectele personale ce vor mobila spatiul de acum incolo, iar temele acestui joc propus sa devina treptat secundare in configurarea spatiului luat in posesie asa cum o va propune proprietarul.
b1 copy b3 copy

AUTHOR: Attila Wenczel
PROJECT TEAM: PARASITE STUDIO
LOCATION: Dumbravita / Timisoara, RO
PICTURES: Attila Wenczel
CREDITS: nominated for best interior A_TA 2012
EXHIBITION: A_TA 2012